Limepiirakka on loistava tarjottava kevään ja kesän juhliin. Se on raikkaan makuinen leivonnainen, jonka voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Blogistani löytyy jo gluteenittoman limepiirakan ohje. Jos juhliin on tulossa vegaani tai itse noudatat vegaanista ruokavaliota, tässä sinulle mainio vegaanisen limepiirakan resepti.
Kokeilin vegaaniseen ja gluteenittomaan piirakkaan kondensoitua kookosmaitoa, jota löytyy isommista ruokakaupoista. Kondensoitu kookosmaito on kookosmaidosta valmistettu tiiviste, joka on makeutettu kookossokerilla ja -siirapilla. Se on kermaisen kookoksinen ja karamellimainen, koostumukseltaan paksua ja tahmeaa. Tosi makeaa herkkua!
Kondensoidun kookosmaidon lisäksi laitoin täytteeseen maustamatonta soijajogurttia, joka mukavasti keventää piirakan makeutta. Limepiirakan ihana raikas maku tulee limen kuoresta ja mehusta. Maissitärkkelys puolestaan varmistaa täytteen hyytymisen ja se sekoitetaan limemehuun ennen täytteeseen lisäämistä.
Kokeiluni onnistui erinomaisen hyvin. Piirakan rakenne on aivan loistava ja maku taivaallinen. Ei kyllä äkkiseltään uskoisi vegaaniseksi versioksi. Parempi puolisko kehui kovasti piirakan makua ja meinasi syödä koko piirakan. Onneksi sain pelastettua pari palaa tädilleni. Tämä gluteeniton ja vegaaninen piirakka maistuu takuuvarmasti kaikille.
Raaka-aineet
Pohja
150 g gluteenittomia ja maidottomia digestivekeksejä (Pirkka tai Schär)
75 g maidotonta margariinia (Sunnuntai laktoositon tai sininen Keiju laktoositon)
Täyte
3 dl soijajogurttia (high protein)
1 tlk (= 320 g) kondensoitua kookosmaitoa
3 tl raastettua limen kuorta
1 dl limen mehua = 4 limeä
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat maidottomalla margariinilla. Pese limet huolella. Raasta kolmen limen kuoren vihreä osa ja purista desi mehua limeistä.
Valmista pohja. Murskaa keksit kaulimella muovipussin sisällä tai monitoimikoneessa. Sulata maidoton margariini mikrossa. Sekoita margariinisula keksimuruihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jos haluat, voit esipaistaa pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Valmista täyte. Mittaa soijajogurtti kulhoon ja vatkaa tasaiseksi käsivispilällä. Lisää kondensoitu kookosmaito ja raastettu limen kuori. Sekoita limemehu ja maissitärkkelys keskenään ja kaada seos täytteeseen. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.
Paista piirakkaa 25 minuuttia uunin alatasossa. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin tekeytymään.
Koristele piirakka ennen tarjoilua raastetulla limen kuorella. Voit myös koristella limen viipaleilla ja vatkatulla soija tai- kauravispillä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
9 kommenttia
Tästä tuli uusi luottoresepti jos on tarve vegaaniselle herkulle. Olen tehnyt nyt tätä pariinkin otteeseen eri tilanteisiin ja aina vuoka palautuu tyhjänä kotiin kehujen kera.
Kiitos hyvistä resepteistä!
Ole hyvä 🙂 Kiva kuulla, että piirakka maistuu.
Aivan ihana, raikas piirakka. <3 Meni kahvipöydässä kuin kuumille kiville ja kehuja tuli myös vege-epäluuloisilta syöjiltä. Kiitos, tästä tuli heti luottoresepti!
Kiitos ihanasta palautteestasi 🙂 Tää on just parasta kun voi karsia ennakkoluuloja ja että piirakka maistuu kaikille.
Kiitos reseptistä, tämä oli tosi hyvää. Täyte oli kuitenkin sen verran juoksevaa, että irtopohjavuoka kannattaa kääräistä folioon, niin säästyy uunin puhdistamiselta. Jos joku muu pohtii esipaiston tarpeellisuutta, niin hyvin onnistui ilmankin. Neljästä limestä ei tullut desiä mehua tällä kertaa, joten käytin lisänä kaupan valmista tiivisteestä tehtyä mehua.
Ole hyvä 🙂 Kiva, että tykkäsit piirakasta. Irtopohjan kääräiseminen folioon on hyvä vinkki. Itse laitan leivinpaperin irtopohjavuokan reunan ja pohjan välille, jos mahdollista.
Tässä olisi hyvä vinkki, että jos piirakan pohjaa paistaa uunissa ennen täytteen lisäämistä, täytettä ei kannata kaataa nauhana suoraan pohjan päälle. Pohja meinaan lähti liikkeelle ja paloja siitä on nyt ympäri piirakkaa pintaa myöten. Kun huomasin mitä tapahtuu jatkoin kaatamista lusikan päälle, josta täyte valui pohjan päälle ja pohja pysyi paikallaan.
Hei! Kiitos herkullisista resepteistä! Voisikohan tätä limepiirakkaa pakastaa? ?
Ole hyvä! 🙂 Itse en ole pakastanut, mutta uskoisin, että voi pakastaa.