Gluteeniton karpalojuustokakku

Himoleipuri

Tänä syksynä olen käynyt ensimmäistä kertaa elämässäni keräämässä karpaloita. Jopa kolmena viikonloppuna peräkkäin. Olemme tarponeet kolmella eri suolla ja jokainen suo on ollut antelias. Karpalot suorastaan kävelevät vastaan. Toivottavasti pyhäinpäivän viikonloppuna pääsisi vielä kerran marjastamaan. 🙂

Aika hyvä marjapaikka, eikö vaan?

Tuleva miniämme kävi kaasonsa kanssa katsomassa morsiuspukuja täällä Lahdessa ja poikkesivat samalla meillä kahveilla. Miniä tykkää kovasti karpaloista, joten halusin ilahduttaa häntä ja kaasoa karpalojuustokakulla.

Karpaloista tulee kauniin värinen kakku

Gluteeniton karpalojuustokakku oli nopea valmistaa ja vieraiden mielestä superhyvää. Pohjan kakulle tein gluteenittomista kaurakekseistä, jotka sopivat maultaan erinomaisesti karpaloiden kanssa. Halusin hyödyntää karpalot kuorineen, joten jauhoin jäiset karpalot tehosekoittimella karkeaksi rouheeksi.

Jos pyhäinpäivän kakku on sinulla vielä pohdinnassa, tässä yksi helppo ja herkullinen vaihtoehto. Karpaloiden tilalla voit käyttää myös puolukoita. Jos haluat tehdä juustokakun vadelmista, kurkkaa vadelma-valkosuklaajuustokakkuni ohje täältä.  

Herkullista pyhäinpäivän viikonloppua!

Gluteeniton karpalojuustokakku

Himoleipuri Tänä syksynä olen käynyt ensimmäistä kertaa elämässäni keräämässä karpaloita. Jopa kolmena viikonloppuna peräkkäin. Olemme tarponeet kolmella… Makeat gluteeniton, kakku, juustokakku, karpalojuustokakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
120 g gluteenittomia kaurakeksejä
50 g sulatettua voita

Täyte
4 liivatetta
200 g (= 3½ dl) karpaloita
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Koristeluun
1 dl kuohukermaa
karpaloita

Näin valmistat

Leikkaa 20-22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Voit käyttää myös reunakalvoa. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteen valmistaminen. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Jauha jäiset karpalot tehosekoittimella tai monitoimikoneella karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään sähkövatkaimella. Lisää joukkoon karpalorouhe. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos tuorejuusto-karpaloseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla vuokaan. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Koristele kakku kermavaahdolla ja karpaloilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää