Gluteeniton kinkkupiirakka

Himoleipuri

Mitä tekisi tähteeksi jääneestä perunamuusista? Perunarieskat ovat varmasti tuttu tapa hyödyntää muusi. Voit laittaa muusia myös suolaisten piirakoiden pohjataikinaan. Huomasin, että blogistani puuttuu ohje perunamuusipohjaiseen piirakkapohjaan, joten testasin ainesuhteet gluteenittomalla kinkkupiirakalla.

Pohjan raaka-aineet

Gluteenittomana jauhona käytin Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta. Myös Pirkan vaalea jauhoseos sopii. Pohjataikinassa kuivat aineet sekoitetaan ja niiden joukkoon nypitään margariini. Perunamuusi lisätään viimeisenä. Jos taikina tuntuu turhan topakalta, voit lisätä siihen hieman vettä. Tämän ehtii tekemään myös taikinan vetäytymisen jälkeen. Jos perunamuusi on löysää, vettä ei tarvita. Me tykätään paksusta muusista, jolloin vesitilkka taikinaan on tarpeen.

Täytteen raaka-aineita

Laitoin täytteeseen klassisia kinkkupiirakan aineksia: kinkkusuikaleita, punaista ja keltaista paprikaa, pienen punasipulin, persiljaa ja juustoraastetta. Muna-kermaseokseen käytin ruokakermaa, mutta yhtä hyvin kuohukerma tai maito tai edellä mainittujen sekoitus sopivat.

Valmiina uuniin

Gluteenittomasta kinkkupiirakasta tuli tosi herkullista. Pohja oli täydellinen. Mehevä ja maukas, reunat rapeat. Perunassa sen salaisuus. Jos haluat pellillisen kinkkupiirakkaa, tuplaa aineet.

Aurinkoista viikonloppua!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton kinkkupiirakka

Himoleipuri Mitä tekisi tähteeksi jääneestä perunamuusista? Perunarieskat ovat varmasti tuttu tapa hyödyntää muusi. Voit laittaa muusia myös… Suolaiset gluteeniton, piirakka, suolainen piirakka, kinkku, kinkkupiirakka, perunamuusi, tähteiden hyödyntäminen European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
1½ dl gluteeniton vaaleaa jauhoseosta, Pirkka tai Virtasalmen Viljatuote
1 dl kaura- tai tattarihiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g margariinia
2 dl perunamuusia
tarvittaessa ½ dl vettä

Täyte
1 pss (= 200 g) kinkkusuikaleita
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
1 punasipuli
½ dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia
2 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
½ tl pippurisekoitusta
(ripaus suolaa halutessasi)

Näin valmistat

Voitele iso piirakkavuoka. Jos haluat tehdä pellillisen kinkkupiirakkaa, tuplaa piirakan raaka-aineet.

Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuutio margariini ja nypi kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi jäähtynyt perunamuusi. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos taikina tuntuu liian topakalta. Laita taikina tekeytymään jääkappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista täyte. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja persilja. Sekoita kulhossa keskenään kinkkusuikaleet ja paprikakuutiot, hienonnettu punasipuli ja persilja sekä juustoraaste.

Painele taikina kostutetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Vatkaa käsivispilällä ruokakerma ja kananmunat sekaisin. Mausta pippuriseoksella ja halutessasi suolalla.

Kaada kerma-munaseos täytteen päälle.

Paista uunin keskitasossa noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Maija-Liisa Hasko 19.3.2025 - 11:39

Peltileivästä tuli hyvä Iso kiitos ????

Vastaa
Himoleipuri 20.3.2025 - 14:35

Kiva kuulla, kiitos 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää