Gluteeniton Nizzan piirakka

Himoleipuri

Lounassalaatin voi leipoa myös piirakan muotoon kuten tein tällä kertaa. Jos tykkäät Nizzan salaatista, joka on ranskalainen klassikkosalaatti, ihastut varmasti myös tähän piirakkaversioon.

Nizzan salaatin pääraaka-aineita ovat peruna, kananmuna, tonnikala, vihreät pavut, oliivit ja anjovikset. Näitä samoja raaka-aineita käytin tähän gluteenittomaan Nizzan piirakkaan. Peruna löytyy gluteenittomasta pohjataikinasta, muut aineet täytteestä.

Anjovikset ja oliivit laitoin vasta valmiin piirakan päälle. Voit toki laittaa ne myös ennen piirakan paistamista.

Malttamattomana odotan mustikoiden ja metsävadelmien kypsymistä. Joko sinä olet löytänyt marjoja metsästä? Blogissani on paljon gluteenittomien marjaleivonnaisten ohjeita, kuten mamman marjapiirakan, helppojen mustikkamuffineiden ja mustikkapullien ohjeet. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Taidanpa tästä lähteä tsekkaamaan joko mustikat olisivat kypsiä.

Herkullista heinäkuuta!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton Nizzan piirakka

Himoleipuri Lounassalaatin voi leipoa myös piirakan muotoon kuten tein tällä kertaa. Jos tykkäät Nizzan salaatista, joka on… Suolaiset gluteeniton, suolainen piirakka, Nizzan piirakka, ranskalainen piirakka, provencialainen piirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
1 dl perunahiutaleita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta, sis. täysjyväkauraa (S-ryhmän Kotimaista)
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1½ dl vettä

Täyte
2 pientä punasipulia
8 kpl kirsikkatomaatteja
15 kpl tuoreita papuja
1 prk tonnikalaa öljyssä
2 dl mozzarellajuustoa
½ dl tuoretta oreganoa tai timjamia
1 prk (= 2½ dl) yrttimaustettua ruokakermaa
2 kananmunaa

Pinnalle
8 anjovisfilettä
8 kalamataoliiveja
tuoretta oreganoa tai timjamia

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26–28 cm) rasvalla.

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi margariini joukkoon ja lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin tekeytymään.

Valmista täyte. Hienonna toinen punasipuli kuutioiksi ja leikkaa toinen lohkoiksi. Halkaise kirsikkatomaatit, pilko osa pavuista ja hienonna ½ dl tuoretta oreganoa. Sekoita hienonnetut sipulit, pavut ja oregano sekä juustoraaste keskenään. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään.

Ota pohjataikina jääkaapista ja levitä se vedellä kostutetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Lisää piirakkapohjalle ensin tonnikala, jonka jälkeen keskenään sekoitetut sipulit, pavut, oregano ja juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos. Painele pinnalle pavut, kirsikanpuolikkaat ja punasipulilohkot.

Paista piirakkaa uunissa noin 30–35 minuuttia.

Anna piirakan hieman jäähtyä. Laita pinnalle anjovisviipaleet ja oliivit sekä tuoretta oreganoa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää