Lounassalaatin voi leipoa myös piirakan muotoon kuten tein tällä kertaa. Jos tykkäät Nizzan salaatista, joka on ranskalainen klassikkosalaatti, ihastut varmasti myös tähän piirakkaversioon.

Nizzan salaatin pääraaka-aineita ovat peruna, kananmuna, tonnikala, vihreät pavut, oliivit ja anjovikset. Näitä samoja raaka-aineita käytin tähän gluteenittomaan Nizzan piirakkaan. Peruna löytyy gluteenittomasta pohjataikinasta, muut aineet täytteestä.

Malttamattomana odotan mustikoiden ja metsävadelmien kypsymistä. Joko sinä olet löytänyt marjoja metsästä? Blogissani on paljon gluteenittomien marjaleivonnaisten ohjeita, kuten mamman marjapiirakan, helppojen mustikkamuffineiden ja mustikkapullien ohjeet. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Taidanpa tästä lähteä tsekkaamaan joko mustikat olisivat kypsiä.

T. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
Pohja
1 dl perunahiutaleita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta, sis. täysjyväkauraa (S-ryhmän Kotimaista)
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1½ dl vettä
Täyte
2 pientä punasipulia
8 kpl kirsikkatomaatteja
15 kpl tuoreita papuja
1 prk tonnikalaa öljyssä
2 dl mozzarellajuustoa
½ dl tuoretta oreganoa tai timjamia
1 prk (= 2½ dl) yrttimaustettua ruokakermaa
2 kananmunaa
Pinnalle
8 anjovisfilettä
8 kalamataoliiveja
tuoretta oreganoa tai timjamia
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26–28 cm) rasvalla.
Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi margariini joukkoon ja lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin tekeytymään.
Valmista täyte. Hienonna toinen punasipuli kuutioiksi ja leikkaa toinen lohkoiksi. Halkaise kirsikkatomaatit, pilko osa pavuista ja hienonna ½ dl tuoretta oreganoa. Sekoita hienonnetut sipulit, pavut ja oregano sekä juustoraaste keskenään. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään.
Ota pohjataikina jääkaapista ja levitä se vedellä kostutetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää piirakkapohjalle ensin tonnikala, jonka jälkeen keskenään sekoitetut sipulit, pavut, oregano ja juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos. Painele pinnalle pavut, kirsikanpuolikkaat ja punasipulilohkot.
Paista piirakkaa uunissa noin 30–35 minuuttia.
Anna piirakan hieman jäähtyä. Laita pinnalle anjovisviipaleet ja oliivit sekä tuoretta oreganoa.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂