Tekeekö mielesi jotain pientä, mutta oikein hyvää ja herkullista? Jos vastasit kyllä, niin sitten voisit leipoa suussa sulavia amerikkalaisia suklaahippukeksejä. Kekseihin tulee reilusti suklaata ja fariinisokeria, mikä antaa täyteläisen aromin. Keksit saavat jäädä keskeltä tahmean sitkeiksi, joten paistoaikaa ei kannata ylittää.
Suklaahippukeksit tunnetaan myös nimellä Chocolate Chip Cookies. Ohjeesta tulee kaksi pellillistä.
Kaupasta saa käyttövalmiita gluteenittomia suklaahippuja, jotka ovat mielestäni käteviä leivonnassa. Itse tykkään eniten Tescon maitosuklaahipuista, joita saa S-ryhmän kaupoista. Ne ovat niin kauniita ja säilyttävät hyvin muotonsa paistettaessa. Voit halutessasi korvata suklaahiput rouhitulla suklaalla.
Eiku leipomaan ja herkuttelemaan Chocolate Chip kekseillä!
Raaka-aineet
150 g voita
1 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl gluteenittomia suklaahippuja
Päälle
½ dl gluteenittomia suklaahippuja
Näin valmistat
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit keskenään sähkövatkaimella. Lisää kananmuna vatkaten.
Yhdistä jauhoseos, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan muutamassa erässä.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Nosta taikinanokareita lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Jätä kekseille reilusti leviämistilaa. Painele keksien pinnalle suklaahippuja.
Paista uunissa 10 minuuttia.
Vinkit
Voit käyttää rouhittua taloussuklaata suklaahippujen asemasta.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
19 kommenttia
Kiitos selkeästä ohjeesta. Kaikkihan eivät ole kokeiksi syntyneet ja ihanaa onnistua näiden selkeiden ohjeiden kera. Olen paljonkin tehnyt resepteilläsi, tykkään kovasti, koska aina onnistuu. Kiitos.
Kiitos ihanasta palautteestasi! Kiva kun olet leiponut ohjeillani.Tarkoituksenani on tehdä selkeistä ja helppoja ohjeita, joilla vähemmänkin leiponut onnistuu. Se on gluteenittoman blogini päätavoite. Olisi kurjaa jos ohje ei toimisi ja kalliita raaka-aineet menisivät hukkaan.
Kiitos reptistä, ovat todella hyviä ja helppo valmistaa. Reseptisi ovat kautta linjan hyviä, maukkaita ja niillä lopputulos onnistunut. Kiitos!
Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit keksien ohjeesta. Ja muistakin. Kiitos 🙂
Mikä voisi olla syynä kun itsellä ei keksit leviä?Käytin ohjeessa mainittuja Semperin jauhoja ????
Voisikohan syynä olla pieni mittavirhe? Jauhojen ja voin keskenäinen suhde on ratkaisevassa roolissa. Pikkuleivät ovat varsin herkkiä mittavirheille. Itse punnitsen ohjeissani rasvan (= voi tai margariini) aina vaakaa käyttäen. Jauhot nostan ruokalusikalla desimittaan. Jos mitalla kauhaisee suoraan jauhopussista, jauhot painuvat tiiviimmin desimittaan. Tässä pohdintaani, toivottavasti auttaisi asiassa.
Hei, voiko näihin kekseihin käyttää Pirkka vaaleaa jauhoseosta? Tai sunnuntain vaaleaa jauhoa? Kumpaakin löytyy kaapista ja olisi ihana leipoa näitä keksejä ? vai pitääkö hakea vielä yksi pussi jauhoja ?
Hei Tanja! Pahoittelen, että vastaukseni on viipynyt. Lomalla tulee harvemmin käytyä koneen ääreessä. En valitettavasti ole kokeillut muilla jauhoseoksilla ohjetta. Jos kokeilet jollain muulla, kannattaa paistaa ensin koekakku.
Todella hyvin pysyi kasassa, vaikka himpun verran vähensin sokeria ja laitoin puoli pussia Marianne crushia suklaahippujen sijasta. Pystyin muotoilemaan keksit palloksi ja sitten litistin. Tosi hyvä ohje, kiitos!
Ole hyvä! Kiva kuulla, että ohje toimii hyvin myös Marianne-rouheella.
Kiitos ohjeesta! Allergioiden takia muokkasin munattomaksi ja maidottomaksi; hyvin toimivat niinkin!
Hyvä ja helppo resepti! Ensi kerralla kokeilen tehdä tumma suklaalla, käytin nyt maitosuklaa -suklaahippuja ja suklaan maku jäi miedoksi. Keksien koostumus oli ihana! Vähän jenkki -cookies tyyppinen. Laitoin myös pintaan sulatettua suklaata hiukan koristeeksi, vaikkei olekaan välttämätöntä.
Kiitos mukavasta palautteestasi! Rouhittu tumma suklaa sopii erinomaisesti. Olen nykyään tehnyt keksit sillä ja taitaapa ollakin paras vaihtoehto. 🙂
Meniköhän joku vikaan kun mun kekseistä tuli niin hentoja että ihan pelotti koskea niihin… Ilmeisesti ihan tavallista gluteenittomissa jutuissa mutta mietin silti voisiko saada vähän paremmin kasassa pysyviä ?
Onpa harmi, etteivät keksit onnistuneet. Gluteeenittomat leivonnaiset pitäisi kyllä onnistua hyvillä ohjeilla. Vaikuttaisi, että jauhoja on ollut liian vähän tai rasvaa vähän enemmän kuin ohjeessa. Gluteenittomassa leivonnassa, varsinkin pikkuleipien leivonnassa, on tärkeää tarkat raaka-aineiden määrät ja niiden keskenäinen suhde. Tämän takia itse käytän vaakaa rasvan punnitsemiseen ja kuivat aineet mittaan myös tosi tarkasti. Käytetty jauhoseos vaikuttaa lopputulokseen. Jauhoseoksissa on suuria koostumuseroja, joten suosittelen käyttämään ohjeissani mainitsemaani jauhoseosta. Toivottavasti innostut kokeilemaan ohjetta vielä uudelleen.
Okei, kiitos 🙂 Entä millaisessa pakkauksessa keksejä olisi paras säilyttää, kannellinen muovirasia vai joku muu?
Laittaisin lasipurkkiin tai peltirasiaan. Tiiviissä muovirasiassa keksit voivat vähän pehmetä suklaan takia. Pakastaminen on hyvä vaihtoehto, jos säilytät pitempään.
Moi!
Kiitos maukkaista resepteistä 🙂
Kauankohan nämä keksit säilyvät hyvinä?
Ole hyvä! 🙂 Suklaahippukeksit säilyvät pari viikkoa huoneenlämmössä ja pakkasessa useamman kuukauden. Ellei tule aiemmin syötyä. 🙂