Gluteeniton vadelma-valkosuklaajuustokakku

Himoleipuri

Juustokakut ovat ehdottomasti minun lempparikakkujani. Ne onnistuvat aina takuuvarmasti ja ovat suussa sulavia. Juustokakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakun koristelu jää ainoastaan juhlapäivään. Sanonkin usein, että juustokakut ovat stressivapaita, kun ne voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi.

Tämä vadelma-valkosuklaajuustokakku oli taivaallisen hyvää! Varsinkin kun tein vadelmatäytteen metsävadelmista, mutta toki puutarhavadelmatkin käyvät. Olen täysin hurahtanut metsävadelmiin niiden loistavan aromin takia. Onneksi metsävadelmia löytyi hyvin tänäkin kesänä ja vielä riittää poimittavaa. Paarmoista viis!

Kylläpä löysimme hyvän vattupaikan!

Mielestäni valkosuklaa on täydellinen kombo vadelmalle. Valkosuklaatäytteeseen käytin vähemmän liivatetta kuin vadelmatäytteeseen, sillä suklaa osaltaan hyydyttää täytettä. Täytteitä raikastamaan laitoin turkkilaista jogurttia, joka taittaa sopivasti makeita makuja.

Tällä samalla ohjeella voit tehdä kakun myös muista marjoista. Aivan loistavia makuelämyksiä saat esimerkiksi käyttämällä vadelmien asemasta mustikkaa tai mustaherukkaa.

Tein keväällä tupareihin samanlaisen kakun lukuunottamatta pohjaa, joka oli tehty tavallisista kekseistä. Tästä kuvasta näkee hyvin kakun rakenteen.

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Himoleipuri Juustokakut ovat ehdottomasti minun lempparikakkujani. Ne onnistuvat aina takuuvarmasti ja ovat suussa sulavia. Juustokakku kannattaa tehdä… Makeat gluteeniton, kakku, juustokakku, vadelma, valkosuklaa, vadelma-valkosuklaajuustokakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia suklaakeksejä
50 g voita sulatettuna

Valkosuklaatäyte
2 liivatetta
1 sitruunan mehu
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rasia (265 g) maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

Vadelmatäyte
300 g vadelmia
1 dl sokeria
3 liivatetta
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rasia (265 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa

Koristelu
vadelmia, marenkeja ja tuoretta minttua

Näin valmistat

Pohja
Leikkaa 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Voit käyttää myös reunakalvoa. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.

Valkosuklaatäyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pese sitruuna, halkaise ja puserra mehu. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti keskenään, lisää jäähtynyt sulatettu suklaa hyvin vatkaten. Kuumenna 2 rkl sitruunan mehua. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ja jäljellä oleva sitruunamehu täytteeseen hyvin sekoittaen. Lopuksi kääntele kermavaahto joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin vadelmatäytteen valmistamisen ajaksi.

Vadelmatäyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta vadelmat ja osa sokerista kattilassa noin 2 minuuttia. Painele vadelmat siivilän läpi ja anna vadelmaseoksen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Kuumenna 3 rkl vadelmaseosta, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vadelmaseokseen. Lisää kuumennettu vadelmaseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää loput jäähtynestä marjaseoksesta, loput sokerista sekä kermavaahto käännellen täytteen joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle. Kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla. Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Koristele kakku tarjoilupäivänä vadelmilla, marengeilla ja mintun lehdillä.

Vinkit

Voit käyttää myös valmista vadelmasosetta tuoreitten/pakastettujen vadelmien asemasta. Ulkomaiset vadelmat tulee aina keittää 2 minuuttia ennen käyttöä. Jos vadelmansiemenet eivät haittaa kakussa, vadelmat voi myös soseuttaa siivilöinnin asemasta.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

19 kommenttia

Annamari 8.11.2024 - 21:48

Hei, kiitos reseptistä! Kakku meni juuri jääkaappiin yöksi tekeytymään, kaikki mitä tehdessä maistelin oli herkullista. ???? Semmoinen huomio, että vadelmatäytteen ohjeessa lisätään osa sokerista vadelmien kiehautusvaiheessa, mutta loppuja sokereita ei ole erikseen enää neuvottu lisäämään. Nakkasin vain joukkoon lopussa, kun asian hoksasin, mutta voisi helposti unohtua ilman erillistä mainintaa.

Vastaa
Himoleipuri 20.11.2024 - 17:31

Hei! Kiitos hyvästä huomiosta. Itse tulee välillä sokeaksi omalle tekstille, eikä huomaa kömmähdyksiä. Korjaan asian. Toivottavasti kakku maistui. Mukavaa joulun odotusta ja leivonnan iloa 🙂

Vastaa
Annukka 14.8.2024 - 11:10

Hei

Jos haluaisi tehdä kakun hieman suurempana, luuletko että 26cm kokoiseen ja 10 cm korkuiseen mahtuisi järkevästi esim 1,5 kertainen määrä?

Vastaa
Himoleipuri 14.8.2024 - 15:40

Kyllä pitäisi mahtua. Mukavaa leivontaa 🙂

Vastaa
Piia Pietikäineen 1.9.2023 - 20:32

Hei, olen tehnyt ohjeellasi gluteenittoman vadelmajuustokakun. Josta tuli todella hyvä, ja helposti leikattava. Nyt suunnittelin tehdä tuon vadelma- valkosuklaajuustokakun. Mietityttää vain tuo liivatteen vähyys, suhteessa tuohon gluteenittomaan. Riittäkö se, kun ineksien määrässä ei ole suuria eroja. Vai tuleeko tuosta valkosuklaakakusta enemmän moussemainen?

Vastaa
Himoleipuri 8.9.2023 - 22:38

Hei!
Pahoittelen, että vastaukseni on viipynyt. Kiva kuulla, että olet tehnyt vadelmajuustokakkua ja tykkäsit mausta 🙂
Vadelma-valkosuklaakakku on hyvin samantyyppinen rakenteeltaan. Vadelmatäytteessä paseerasin vadelmat, jolloin vadelmasoseen määrä oli vähäisempi. Turkkilaista jogurttia oli myös vähemmän. Valkosuklaatäytteessä valkosuklaa osaltaan hyydyttää täytettä. Leivonnan iloa!

Vastaa
Sari 18.5.2023 - 9:32

Hei. Ohjeessa sanotaan, että laita kakku hyytymään vadelmatäytteen valmistumisen ajaksi. Riittääkö se aika? Ettei mee täytteet sitten sekaisin?

Vastaa
Himoleipuri 23.5.2023 - 22:52

Hei Sari! Vadelmatäytteen tekemisessä menee jonkun verran aikaa,joten valkosuklaatäyte ehtii hyytyä. Suklaa nopeuttaa täytteen hyytymistä.

Vastaa
Tuula Harju 23.4.2023 - 21:15

Voiko tämän pakastaa ja sulattaa ennen juhlia?

Vastaa
Himoleipuri 24.4.2023 - 20:32

Voit pakastaa. Keksimuruseos saattaa hieman menettää rapeuttaan, mutta juustokakku muutoin säilyy hyvänä. Voit tehdä juustokakun myös valmiiksi jääkaappiin 2-3 päivää ennen juhlia.

Vastaa
Anu Kristiina 22.7.2021 - 20:50

Kiitos ?

Vastaa
Anu Kristiina 28.6.2021 - 15:00

Hei. Monelle henkilölle kakusta riittää suurinpiirtein ? Jos juhliin tekisin..

Vastaa
Himoleipuri 29.6.2021 - 8:45

Hei Anu! Kakusta riittää noin 15 henkilölle. Mukavia juhlia!

Vastaa
Hanna 4.6.2021 - 7:36

Hei, onko kuvan kakku tehty 24cm vuokaan vai kannattaako tehdä 20cm vuokaan, jotta saa kuvan mukaisen korkeamman kakun?

Vastaa
Himoleipuri 4.6.2021 - 22:31

Hei Hanna! Kakku mahtuu juuri ja juuri 20 cm:n vuokaan, jolloin saat siitä korkean. 22 cm:n halkaisijan vuoka voisi olla optimi.

Vastaa
Janina 5.4.2022 - 21:05

Osaatko sanoa voiko kerrokset laittaa toisin päin, onko vaikutusta kasassa pysymiseen?

Vastaa
Himoleipuri 7.4.2022 - 22:13

Voit laittaa täytteet myös toisinpäin. Anna vadelmatäytteen hyytyä hyvin ennenkuin lisäät valkosuklaatäytteen päälle. Mukavia leivontahetkiä ?

Vastaa
A 4.2.2021 - 19:49

Hei, kuinka paljon valmista vadelmasosetta tarvitaan?

Vastaa
Himoleipuri 4.2.2021 - 22:58

Hei! Valitettavasti en muista tarkalleen, kuinka paljon vadelmista tuli sosetta paseerauksen jälkeen. Jo käytät valmista kaupan vadelmasosetta tai itse tehtyä, voit käyttää ohjeeseen sitä 1½-2 dl. Leivonnaniloa!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää